Л-Лизин 500 mg x 500 капсули НУТРИКОСТ | L-Lysine x 500 caps NUTRICOST
Кат. №
16712

Наличност: В наличност

Подобрява дейността на имунната система.

чети още

Нормална цена: 66,65 лв.

Special Price 56,65 лв.

Поръчай по телефон 0887 150 005
Описание

Детайли

Какво представлява L-лизин и какви са свойствата му?

Продуктът L-лизин от фирма Nutricost® е висококачествена и висококонцентрирана хранителна добавка, съдържаща есенциалната аминокиселина L-лизин, осигуряваща по-добро функциониране на имунната система. Тя е в удобна форма, която лесно се усвоява от организма, без да дразни стомаха.

L-лизинът е есенциална аминокиселина, която играе жизненоважна роля в човешкото здраве. Нарича се „есенциална“, защото организмът ни има нужда от нея, но не може да я синтезира сам и следователно трябва да бъде приемана чрез храна или хранителни добавки.

Една от ключовите функции на лизина е неговата роля като строителен елемент на протеините, които са основните компоненти на нашите клетки и тъкани. Лизинът допринася за изграждането на различни протеини, които са от съществено значение за функционирането на организма.

Той също така подпомага абсорбцията на калций в организма. Този процес е от съществено значение за поддържането на нормалното състояние на костите и зъбите. Освен това лизинът играе важна роля в образуването на колаген - един от най-важните протеини в организма, който участва в изграждането на структурата на кожата, косата, сухожилията и хрущяла. Този процес е от съществено значение за подпомагането на заздравяването на костите след травми или наранявания.

Лизинът не само играе роля в структурните и метаболитни процеси, но също така е от съществено значение за функционирането на имунната система. Той е ключов компонент в производството на имуноглобулини - антитела, които играят важна роля в борбата с редица инфекциозни причинители и заболявания.

Другата съществена функция е участието му и в синтеза на хормони и ензими, които регулират метаболитните процеси в организма. Този факт подчертава широкия спектър на функции, които лизинът изпълнява в тялото.

Дефицит на лизин може да доведе до редица негативни последици за здравето, които включват: 

  • слабост и умора -  липсата на достатъчно лизин може да доведе до умора и намалена физическа издръжливост;
  • компрометирана имунна защита – недостатъчното количество на лизин може да предизвика намалена способност на имунната система да се бори с различни инфекциозни причинители;
  • забавено заздравяване на рани - колагенът, който се произвежда чрез участието на лизин, е важен за процеса на заздравяване на рани;
  • проблеми с кожата и косата - дефицитът на лизин може да доведе до суха и груба кожа, както и до дифузен косопад.

Какво е значението на L-лизин за имунната система?

Снабдяването на организма с достатъчно L-лизин е важно за оптималното функциониране на имунната система и за поддържането на здравето на организма. Дефицитът му може да доведе до намалена имунна защита и повишен риск от развитие на инфекции.

L-лизин има огромно значение за имунната система поради своите различни биохимични функции и участието си в производството на различни компоненти, които подкрепят имунната система. Ето някои от начините, по които лизин играе роля в имунната система:

Синтез на имуноглобулини

L-лизин е необходим за производството на имуноглобулини, които представляват специални антитела, отговорни за разпознаването на инфекциите и други чужди за организма агенти и борбата с тях. Тези имуноглобулини играят ключова роля в защитата срещу бактерии, вируси и други патогени.

Поддържане на нормалната структура на лигавиците

Лизинът съдейства за поддържането на нормалната структура на лигавиците в носа и гърлото. Това е важно, тъй като те са първата линия на защита срещу вируси и бактерии, които могат да навлязат в организма през дихателните пътища.

Подпомагане на фагоцитната активност

Лизинът увеличава активността на фагоцитите - клетки на имунната система, които поглъщат и разграждат чужди частици и микроорганизми.

Съставки:      (в 1 капс.)      дн.доза    NRV*%

Л-Лизин             500 mg         1000 mg      **

Желатинова капсула, стеаринова киселина (растителен източник), оризово брашно.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1  капсулa дневно с 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost, USA

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Прием: За възрастни над 18 г.: По 1 капсулa дневно с 250 ml вода.
Брой таблетки/дози 500
За колко време е приемът: Според нуждата на пациента
Активна съставка: L-лизин
С каква цел се приема? Подобряване здравето на косата, кожата и ноктите, Укрепва/Подсилва имунната система, Укрепване на имунната система
Спада към: Намалява умората и напрежението
Човешка система: Общо действие /укрепващо/ – върху целия организъм, Имунна/ Лимфна система
Лекарствена форма на прием: Капсули
Помощни вещества, които отсъстват в продукта: Без генно модифицирани продукти, Без глутен (пшеница)
Скорост на фармакологичен ефект LADME Нормално
На растителна основа: Да
Хомеопатичен продукт: Да
Марка Nutricost
Производител: Nutricost
Страна производител: САЩ
Мнения

Напишете своето собствено мнение

Ревю за продукта: Л-Лизин 500 mg x 500 капсули НУТРИКОСТ | L-Lysine x 500 caps NUTRICOST

Може би ще проявите интерес и към следните продукти