ДЕРМОДРИН маз 30гр. | DERMODRIN ointment 30g
Кат. №
8232

Наличност: В наличност

Срещу сърбеж, локални болки и свръхчувствителност на кожата при алергии, ухапвания от насекоми, дерматити, уртикария, сърбеж, екземи, сърбящи ръбове на рани и лющене, леки изгаряния, слънчево изгаряне, слънчева алергия.

чети още
6,96 лв.
Поръчай по телефон 0886 305 000
Описание

Детайли

ИМЕ: ДЕРМОДРИН 20мг/г маз
DERMODRIN 20mg/g ointment

 

СЪСТАВ:
1д маз съдържа 20mg Дифенхидрамин хидрохлорид и помощни вещества: метил-парахидроксибензоат 0,0015 g, фъстъчено масло, избелен Восък, цетилов алкохол, твърд парафин, бял Вазелин, глицерол, цетеарет-3, полисорбат 80, изоборнилов ацетат, натриев хидроксид, пречистена вода. Охлаждаща антихистаминова маз за приложение върху кожата.


Начин на действие

Дифенхидрамин хидрохлорид, активното вещество на Дермодрин, е изпитано антихистаминово и антиалергично средство против сърбеж и за локално облекчаване на болката при алергии и кожни заболявания. Той е подходящ и за употреба при ухапвания от насекоми, леки изгаряния и слънчева алергия, както и при кожни реакции на свръхчувствителност.

Дермодрин маз като емулсия мазнина във вода действа приятно охлаждащо, като с това облекчава допълнително болката. Предизвиква намаление на алергичните отоци на кожата или ги предотвратява. Дермодрин маз е предназначен  за външно приложение.

Кремообразната форма, без мирис и недразнеща, се втрива и разпределя лесно върху кожата. Ефектът се получава скоро след нанасянето и продължава 2-6 часа.

Притежател на разрешение за употреба

Pharmazeutische Fabrik MONTAVIT GesmbH. А-6060 Absam/Tirol, Austria.

Показания

Дермодрин маз е показан за лечение на сърбеж, локални болки и реакции на свръхчувствителност на кожата при:

  • дерматити, уртикария, сърбеж, екземи, сърбящи ръбове на рани и лющене;
  • ухапвания от насекоми;
  • леки изгаряния, слънчево изгаряне;
  • сърбящи обриви на кожата след излагане на слънчева светлина (слънчева алергия).


Свръхчувствителност към дифенхидрамин-хидрохлорид, към други антихистаминови средства или към някоя от помощните съставки на лекарствения продукт. Дермодрин маз не трябва да се прилага при новородени и деца под 2 години. Дермодрин маз не трябва да се нанася върху отворени рани или лигавици, освен това не трябва да се използва при кожни изменения с голяма повърхност, при възпалена и наранена кожа, особено при пациенти с варицела, морбили и мехури по кожата.

Дермодрин маз не трябва да се използва в първия триместър на бременността. По време на останалия период от бременността употребата върху големи повърхности трябва да се избягва, особено върху възпалена и наранена кожа.

Дермодрин маз не трябва да се употребява по време на кърмене, тъй като активното вещество (дифенхидрамин) преминава в кърмата.

Предпазни мерки при употреба

Продуктът не трябВа да влиза в контакт с очите.

Третираните места на кожата не трябва да се излагат продължително на слънчева светлина, тъй като може да се появят реакции на свръхчувствителност към светлина. При устойчивост на оплакванията или когато не се постигне очаквания успех от лечението, се препоръчва да се потърси съвет от лекар.

Да се съхранява далеч от погледа и достъпа на деца!

Досега не са наблюдавани взаимодействия с други лекарствени продукти след употреба на Дермодрин маз.

При приложение върху големи повърхности не може да се изключат възможни взаимодействия, затова моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате и други лекарствени продукти.

Дозировка и начин на приложение

Ако лекарят не е предписал друго, нанесете според големината на третираното място, количество с големината на череша до орех от Дернодрин маз (съответстващо на 1-З g) върху засегнатото място на кожата.

Възрастни: нанесете 4-6 пъти дневно.

Деца: само 4-5 пъти дневно.

Ако оплакванията не се подобрят след двуседмична непрекъсната употреба, трябва да уведомите Вашия лекар. Досега няма съобщения за предозиране на Дермодрин маз. При поглъщане на Дермодрин маз, обърнете се незабавно към лекар.

Дермодрин маз се понася много добре. Рядко може да се появи сърбеж, зачервяване, образуване на мехури, отоци, алергични кожни реакции и засилена чувствителност към слънчева светлина (да се избягва директно излагане на слънце).

Съобщава се за единични случаи на реакции на свръхчувствителност, кожни обриви и състояния на възбудимост (безпокойство, спазми) особено при деца. В такива случаи трябва да преустановите лечението и да уведомите веднага Вашия лекар.

Моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт, ако забележите оплаквания по време на лечението с Дермодрин маз, които не са описани в тези указания за употреба.

Спазвайте срока на годност, означен върху опаковката и не я използвайте след тази дата.

Съхранява се под 25°С.


Допълнителна информация

Допълнителна информация

Марка Pharmaceutische Fabrik Montavit Ges.m.b.H
Производител: Pharmaceutische Fabrik Montavit Ges.m.b.H
Страна производител: Австрия
ATC Код D04AA32
Активна субстанция Diphenhydramine
Какво е действието на лекарството Лекува рани, наранявания, изгаряния
Лекарствена форма на прием: Гел
Подходящо ли е за деца: Подходящо за деца
Прием: Нанесете според големината на третираното място, количество с големината на череша до орех (1-З g) върху засегнатото място на кожата. Възрастни: 4-6 пъти дневно. Деца: 4-5 пъти дневно.
Кратка характеристика: SPI_dermodrin-ointment-khp.pdf
Листовка: PI_dermodrin-ointment-lp.pdf
Мнения

Напишете своето собствено мнение

Ревю за продукта: ДЕРМОДРИН маз 30гр. | DERMODRIN ointment 30g

Може би ще проявите интерес и към следните продукти