АСПИРИН УЛТРА 500мг. обвити таблетки 20бр. БАЙЕР | ASPIRIN ULTRA 500mg coated tablets 20s BAYER
Кат. №
8105

Наличност: В наличност

При простуда или грип за симптоматично лечение на болка и повишена телесна температура.

чети още
8,78 лв.
Поръчай по телефон 0887 150 005
Описание

Детайли

ИМЕ: АСПИРИН® УЛТРА 500 mg обвити таблетки
ASPIRIN® ULTRA 500 mg coated tablets


АКТИВНА СЪСТАВКА: Ацетилсалицилова киселина (Acetylsalicylic acid)

 

Ацетилсалициловата киселина е аналгетик (обезболява) и антипиретик (понижава температурата) и спада към групата на противовъзпалителните лекарствени продукти.  

Аспирин Ултра е показан за облекчение на симптомите при главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, болки в мускулите и ставите, болки в гърба, лека артритна болка.

При простуда или грип за симптоматично лечение на болка и повишена телесна температура.

Приложение: 

Перорално приложение. 

Препоръчителната доза е:

Възрастни: 1-2 таблетки като еднократна доза, която при необходимост може да се повтаря на интервали от 4-8 часа. Максималната дневна доза от 4 g не бива да се надвишава.

Ацетилсалицилова киселина не трябва да се прилага при пациенти под 16 годишна възраст, освен по изрично лекарско предписание.

Дозировката при деца да бъде след консултация с лекар.

Дозата трябва да се намали или интервалът между дозите да се увеличи при пациенти с нарушена чернодробна или бъбречна функция.

Начин на приложение

Вземете таблетката с една чаша вода, за предпочитане веднага след хранене.Не бива да вземате Аспирин Ултра продължително време (повече от 3 дни) или в големи дози без да сте се консултирали предварително с Вашия лекуващ лекар или стоматолог.

Ако след 3 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Активни вещества: Всяка таблетка съдържа ацетилсалицилова киселина 500 mg.

За пълния списък на помощните вещества, моля прочетете листовката.

Предпазни мерки: 

Не приемайте Аспирин Ултра: 

 • ако сте алергичникъм ацетилсалицилова киселина или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
 • ако сте алергични към други салицилати;
 • ако имате язва на стомаха или на дванадесетопръстника;
 • ако имате склонност към кръвоизливи;
 • ако имате астма, която се предизвиква от прилагане на салицилати или субстанции с подобно действие, особено нестероидни противовъзпалителни лекарства;
 • при комбиниране с метотрексат във високи дози (> 15 mg/седмично);
 • през последното тримесечие на бременността;
 • ако имате тежка бъбречна или чернодробна недостатъчност;
 • ако имате тежка сърдечна недостатъчност, която не е адекватно контролирана с лекарства.

Консултирайте се с лекар преди прием:

 • ако приемате други лекарства, съдържащи ацетилсалицилова киселина, 
 • ако приемате антикоагуланти,
 • ако приемате редовно обезболяващи средства, 
 • ако имате хронични или повтарящи се оплаквания, свързани със стомаха, или има предишни прояви на язва или кръвотечение в стомаха или червата, или възпаления на стомашната лигавица (гастрит), 
 • ако страдате от чернодробни, бъбречни, сърдечни или сърдечно-съдови заболявания, 
 • ако страдате от бронхиална астма, сенна хрема, полипи в носа, 
 • ако сте алергични към други аналгетични, противовъзпалителниили противоревматични лекарства, или ако имате други алергии,
 • ако следва да се подложите на хирургическа намеса
 • ако провеждате едновременно лечение с други лекарствени средства

Без консултация с лекар Аспирин Ултра не бива да се приема през първото и второто тримесечие от бременността. Ако лекарствени продукти, съдържащи ацетилсалицилова киселина, се използват от жена, опитваща се да забременее, или по време на първо и второ тримесечие на бременността, дозата трябва да е възможно най-ниска и продължителността на лечение да е възможно най-кратка.

Ацетилсалициловата киселина не бива да се взема през последните три месеца от бременността, поради повишен риск от усложнения за майката и детето по време на раждане. Не приемайте големи дози Аспирин Ултра 500 mg за по-дълги периоди от време без лекарска препоръка. Това лекарство съдържа натрий 71,7 mg във всяка таблетка. 

Вид на опаковката: Аспирин Ултра се предлага в опаковки, съдържащи 8 и 20 обвити таблетки.

Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката.  

Притежател на разрешението за употреба: Байер България ЕООД, ул. „Резбарска“ № 5, 1510 София,  България, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09.

BAYER е немска фармацевтична компания с над 150-годишна история. Създадена през далечната 1863 г. в немския град Бармен, BAYER първоначално произвеждала синтетични багрила. Основателите ѝ Фридрих Байер и Йохан Фридрих Уескот били търговец и майстор бояджия. С течение на времето компанията навлиза във все още недоразвития сектор на химическата индустрия. По това време към празната ниша се устремяват редица фирми, но само силните и устойчивите успяват да се задържат в бранша - BAYER е една от тях. През 1881 г. фирмата се трансформира в акционерно дружество и започва да се разширява и развива, като достига от 3-ма до 300 работещи служители само в периода от 1863 до 1881 година. До 1913 г. компанията се развива в химическа компания и развива редица международни операции. Нейните изследователски дейности поставят фармацевтичната индустрия на ново, по-високо ниво. Резултат от тази изследователска дейност е Aspirin® .

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кратка характеристика: SPI_Aspirin_Ultra_2021.pdf
Листовка: PI_Aspirin_Ultra_2021.pdf
Марка Bayer
Страна производител: Германия
ATC Код N02BA01
Активна субстанция Acetylsalicyic acid
Какво е действието на лекарството Аналгетично, антипиретично, противовъзпалително действие, Зъбобол, Лекува симптоми на зачервено и възпалено гърло, Лечение на остра до умерена болка, Менструални болки, Облекчава болки в мускулите и ставите, Облекчава симптомите на настинка и грип, Понижава висока температура.
Лекарствена форма на прием: Таблетки – обвити
Подходящо ли е за деца: Подходящо за подрастващи над 16г.
Прием: Възрастни: 1-2 таблетки като еднократна доза, която при необходимост може да се повтаря на интервали от 4-8 часа. Максималната дневна доза от 4 g не бива да се надвишава. Дозировката при деца да бъде след консултация с лекар.
Мнения

Напишете своето собствено мнение

Ревю за продукта: АСПИРИН УЛТРА 500мг. обвити таблетки 20бр. БАЙЕР | ASPIRIN ULTRA 500mg coated tablets 20s BAYER

Може би ще проявите интерес и към следните продукти