ГИМНЕМА 310мг растителни капсули 60 бр. НЕЙЧЪР‘С УЕЙ | GYMNEMA 310mg veg caps 60s NATURE'S WAY
Кат. №
2940

Наличност: В наличност

Хранителна добавка подобряваща нивата на кръвната захар.

Натурален продукт ефективен при диабет, затлъстяване и метаболитен синдром.

чети още
46,15 лв.
Поръчай по телефон 0887 150 005
Описание

Детайли

Гимнема или Gymnema Sylvestre, както е латинското название на тази билка е диворастящо увивно растение произхождащо от Африка и Индия. В Индия то е наричано Гур-мар, което преведено буквално означава „унищожител на захарта“. Растението се е сдобило с това название поради ефекта си при дъвчене – гимнемичните киселини, които са активните му вещества, се свързват с рецепторите за сладост и правят усещането за този вкус невъзможно. В резултат подсладена напитка или храна губят този елемент от вкуса си. Счита се, че гимнемичните киселини се свързват с и потискат ефективността не само на рецепторите за сладост, но и на чревните протеини, които осъществяват резорбцията на глюкозата от червата в кръвта.

Има редица проучвания, които показват, че гимнемичните киселини действително потискат резорбцията на въглехидратите. Това има мек лаксативен ефект като облекчава дискомфорта свързан със запека. Много по-важен е ефектът върху нивата на кръвната захар – като потиска навлизането на глюкозата в кръвта Гимнема е изключително подходяща хранителна добавка за страдащите от диабет и наднормено тегло. Тя потиска бързото повишаване на кръвната глюкоза, което понижава склонността на мастната тъкан да я превръща в мастни киселини. Употребата на гимнемични киселини доказано понижава нивата на кръвната захар и гликирания хемоглобин. Освен това те стимулират възстановяването на клетките в панкреаса, които са отговорни за производството на инсулин, което носи очевидни ползи. Счита се, че гимнемичните киселини потискат и реактивността на черния дроб към хормоните на надбъбречната жлеза, което допълнително понижава нивата на кръвната захар. Гимнема се използва с успех при диабет, затлъстяване и наднормено тегло, метаболитен синдром, запек и други храносмилателни проблеми.

 

NATURE'S WAY (НЕЙЧЪРС УЕЙ) е създадена през 1968г от Том Мърдок. NATURE'S WAY впряга лечебната сила на растенията за подобряване на здравето. Марката е притежател на TRU-ID сертификат, който от своя страна е независима програма за тестове на чистотата и автентичността на продуктите. Висококачествените и чисти съставки без съдържание на ГМО са в основата на философията на бранда. Уникалността на всеки продукт се крие в баланса между традиционната медицина и съвременната наука. NATURE'S WAY се придържа към Добрите производствени практики (GMP), което е поредното доказателство за поддържането на висок стандарт в процеса на работа.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Прием: През устата. По 1 капсула 3 пъти дневно. С храна.
Особености на прием: Да се приема по време на хранене
Брой таблетки/дози 60
За колко време е приемът: 20 дни
Активна съставка: Гимнема силвестре
С каква цел се приема? Намалява кръвната захар
Спада към: Хипогликемично средство
Човешка система: Общо действие /укрепващо/ – върху целия организъм
Лекарствена форма на прием: Капсули
Скорост на фармакологичен ефект LADME Нормално
Подходящо ли е за деца: Не е подходящо за деца
Подходящ ли е за диабетици: Да
На растителна основа: Да
Марка Nature's Way
Производител: Nature's Way
Страна производител: САЩ
Мнения

Напишете своето собствено мнение

Ревю за продукта: ГИМНЕМА 310мг растителни капсули 60 бр. НЕЙЧЪР‘С УЕЙ | GYMNEMA 310mg veg caps 60s NATURE'S WAY

Може би ще проявите интерес и към следните продукти