Aptamil

 

 

Немският професот Александър Бакхаус е първият, който разработва специална и подходяща храна за новородените. Причината е, че през XIX в. над 20% от бебешката смъртност (до 1 г.) в Европа се дължи на хранителни разстройства, причинени от алтернативното хранене на бебетата с краве мляко в суров вид, вместо с майчната кърма. Формулата на проф. Александър Бакхаус е бзаирана на краве мляко и доближава максимално естествената мачйчина кърма. Патента за формулата, базирана на краве мляко,  той  предоставя на Мартинус ван дер Хаген и неговия брат, които започват масовото производство на "най-добрата млечна храна за бебета и болни". През 1901 г. ѝ дават името NutriciaNutricia се развива - предлага се в страната и в чужбина, а след Втората световна война бележи начало на разработване на голямото разнообразие от специализирани храни, които фирмата предлага и до днес.

Паралелно с Nutricia, през 1933 г., сладкарската компания Milupa, намираща се във Фридрихсдорф, се занимава и с разработването и предлагането на зърнени храни с мляко, специално създадени за бебета. 30 години по-късно изследователи от Фридрихсдорф разработват марката Aptamil. През 1995 г. Aptamil става част от Nutricia.

През 2007 г. Groupe Danone стават собственици на Nutricia и днес тя се нарича Danone Nutricia Early Life Nutrition.

Продуктите на Nutricia са с най-високо качество, абсолютно безопасни и с висока хранителна стойност, предлагащи пълноценна алтернатива на майчиното мляко, което си остава най-добрият начин на хранене за едно кърмаче.

Няма намерени продукти