Хомеопатия

Хомеопатията е алтернативен метод за лечение, който комбинира познанията на съвременната медицина и холистичният подход за възприемане на човека.

Хомеопатичните лекарства помагат, като стимулират имунната система и естествената способност на тялото към излекуване. Тук важен прицип е индивидуалният подход спрямо симптомите на всеки човек. Независимо, че двама души могатда имат една и съща диагноза, те могат да получат различно лекарство, базирано на индивидуалната симптоматика.

Основен принцип е, че подобното се лекува с подобно. Това означава, че ако едно вещество, дадено на здрав човек, предизвиква определени симптоми, подобни на тези при болест, то може да ги излекува.

Наричат хомеопатията "нежната медицина", тъй като при разреждането на изходната субстанция многократно се намаляват вредните и нежелани странични реакции, като едновременно с това лечебната сила остава. Независимо, че се смята за безопастна терапия, е важно да се посещава специалист, тъй като са необходими познания и опит, за да се даде най-подходящото за конкретния пациент средство.

Преди повече от 100 години д-р Шуслер прави революционно откритие.

За правилното функциониране на клетките в организма са жизненоважни 12 минерални соли, наречени по-късно в чест на откривателя си „Шуслерови соли“.

Недостигът на някоя от тези соли води до дисфункция на определени органи и съответно до болести.

Шуслеровата терапия се основава на принципа на преодоляване на минералния дисбаланс в организма с тъканни соли за възстановяване на здравето.

Широко популярен в Западна Европа и САЩ е метода за лечение на различни душевни състояния. Вече повече от 80 години нежната и същевременно ефективна системата на д-р Едуард Бах ("Капките на Бах") продължава да доказва своята надеждност и безопасност.

Д-р Бах бил убеден, че истинската причина за болестите се крие в негативните чувства, мисли и емоции, които разбалансират енергийното ни поле и нарушават потока на жизнена енергия.

За да се постигне цялостно и трайно изцеление трябва да се отстранят причините, а не да се лекуват следствията. И, разбира се, причините на енергийно ниво могат да бъдат отстранени само с енергийни средства, а не с материални.

Именно в цветовете на растенията Бах открива вибрациите, необходими за възстановяване на нашето енергийно равновесие.

При това отрицателните мисли и емоции не се подтискат, а се преобразуват в положителни.

Нови продукти