ПЧЕЛЕН МЕД ОТ ПОРТОКАЛОВИ ЦВЕТЧЕТА /ОТ ВАЛЕНСИЯ/ 360гр Фемили Мари | Miel d’ oranger des vergers de Valence Famille Mary
Кат. №
14552

Наличност: В наличност

Суровият мед от портокалов цвят съдържа прополис, пчелен прашец и други полезни съставки.

чети още
20,02 лв.
Поръчай по телефон 0887 150 005
Описание

Детайли

Суровият мед от портокалов цвят съдържа прополис, пчелен прашец и други полезни съставки.

-       Бори се с инфекциите

-       Подпомага имунната система

-       Облекчава симптоми на грип и настинка

-       Богат на антиоксиданти

-       Може да намали нивото на триглицериди

-       Антисептично свойство

 Действие:

Медът от портокалов цвят е монофлорален мед от бял до бледо кехлибарен цвят, който се произвежда от медоносните пчели, които събират и преобразуват нектара, намиращ се в цветята на портокалови дървета.

Дърветата цъфтят през пролетта, давайки на медоносните пчели важен ранен източник на храна след дълга зима на живот от съхраняван мед.

Медът от портокалов цвят е един от най-популярните и разпространени монофлорни сортове. Можете да го намерите по рафтовете на повечето хранителни магазини – важно е обаче да обърнете внимание дали купувате суров или преработен мед!

Има вкус на традиционен мед, но с нотки на цитрусови плодове и лека, освежаваща сладост. В допълнение към деликатния си вкус, той се отличава с плътна и богата консистенция.

Въпреки че медът от портокалов цвят се описва като монофлорален мед, той обикновено се произвежда от пчели, които събират нектар и цветен прашец от различни цитрусови дървета, които цъфтят по едно и също време и в същия регион.

Често медоносните пчели се преместват в район, където цъфти портокалова горичка, за да подпомогнат процеса на опрашване.

В момента, в който медоносната пчела събере нектара от портокалов цвят, той се смесва с ензим в устата на пчелите. Самият ензим е известен иначе като инвертаза или „пчелният ензим“, който се секретира от пчелните жлези.

Освен това преработката на меда може да намали нивата на антиоксиданти до 30%, което го прави по-малко ефективен като локално средство за рани. Поради това медът от портокалов цвят винаги трябва да се купува суров.

От 1921 г. Famille Mary предлага богат избор на най-добрите чисти медове, с гарантиран лабораторен анализ.

Мед от портокалови цветчета  се характеризира със сладък вкус и приятен аромат.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Famille Mary, Франция

Famille Mary logo

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Вид храна: Мед, Подсладител
Биологично произведени ли са съставките на продукта? Да, 100%
Марка Famille Mary
Страна производител: Франция
Мнения

Напишете своето собствено мнение

Ревю за продукта: ПЧЕЛЕН МЕД ОТ ПОРТОКАЛОВИ ЦВЕТЧЕТА /ОТ ВАЛЕНСИЯ/ 360гр Фемили Мари | Miel d’ oranger des vergers de Valence Famille Mary

Може би ще проявите интерес и към следните продукти