МЕЛУНА Менструална чашка размер XL 42мл | MELUNA Menstrual cup size XL 42ml
Кат. №
9660

Наличност: В наличност

Менструална чашка за многократна употреба.

чети още
31,20 лв.
Поръчай по телефон 0887 150 005

* Задължителни полета

Описание

Детайли

MeLuna менструална чашка е иновативен продукт, произведен в Германия, вече предпочитан като по-добра алтернатива от познатите ни тампони и превръзки. Тя е безвредна за организма, тъй като е произведена от висококачествен материал - медицински термопластичен еластомер (материал, който се използва в производството на бебешки биберони и подлежи на строг контрол).

Менструалната чашка има много предимства - щадяща е за вагиналната флора, спестява средства от закупуването на консервативните тампони или превръзки, тъй като е за многократна употреба и с дълъг живот, опазва околната среда чрез редуциране на отпадъците от дамски санитарно-хигиенни материали и използването на вредни вещества при изработването на такива. MeLuna менструални чашки са създадени за да удовлетворят индивидуалните нужди на всяка една жена.

Предлагат се с различни накрайници за удобно хващане и с различни размери. Дали сте тийнейджър или на 40, дали сте родили 1 или 3 деца вагинално или сте девствена, MeLuna са създадени така, че да отговорят на спецификите на анатомията и очакванията на всяка една жена. Менструалната чашка събира кръвта, а не я попива. Кръвта няма досег с тъканите и с въздуха, поради което не може да предизвика замърсяване или дразнене. Вместимостта на менструалната чашка позволява ползване 4 - 10 часа между изливането и почистването ѝ. Може да се ползва спокойно по време на сън, при активно движение и спорт, дори за плуване, СПА и на плажа.

Размер XL е подходящ за жени, които са раждали и са с много силна менструация. Чашката е с обем 42мл. Предлага се в лилав цвят, със средна твърдост. Може да бъде комбинирана с микрофибърна торбичка за съхранение.

 

 

Начин на употреба: Менструалната чашка трябва да се стерилизира преди първоначалната употреба, което е добре да се прави и в края на всеки менструален цикъл. Ръцете следва да са предварително измити. Чашката може да се постави в седнало, клекнало или изправено положение.

 

 

Сгъва се по избран от вас начин - под формата на буквата С, чрез натиск в средата на горния ръб, във формата на цвете или във формата на цифрата 7 и се поставя във влагалището. В него тя сама се разтваря и залепва за стените му, като възвръща оригиналната си форма.

Уверете се, че чашката е напълно разтворена, за да няма протичане. Ако не сте ползвали менструална чашка преди, е добре да я изпробвате преди началото на менструалния цикъл, за да свикнете. Първоначално я използвайте в комбинация с дамски превръзки, за да избегнете протичане при неправилно поставяне. След поставяне, прокарайте пръст по ръба на чашката, за да се уверите, че е залепнала за стените на влагалището. Чашката може да се размести напред или назад, докато заеме правилна позиция.

За да извадите менструалната чашка, отново заемете удобна за вас позиция. Отпуснете коремните мускули и избутайте чашката надолу с тазовите си мускули. Използвайте накрайника, за да я извадите по-лесно. Обхванете дъното на Meluna и внимателно я извадете. Може да я натиснете леко с пръст по стената, за да освободите вакуума с вагиналната стена.

MeLuna е марка менструални чашки на едноименния производител от Германия. Създадени са като резултат от необходимостта на група жени от Германия от подобен продукт с високо качество, достъпна цена и разпространение в сравнение с други подобни продукти на пазара през 2009 година. Като приоритет са били определени различните размери, накрайници, цветове и приемлива цена. Впоследствие, с гласуване, се определя и името MeLuna, а две от жените създават дизайна на логото и на първата листовка с танцуващата жена. Всъщност, това е обработена реална снимка на една от тези две жени, танцувайки - Лунната жена. Франк Крюгер е нает да подготви техническото изпълнение и развитие на продукта. Компанията, въпреки нарастващата популярност и търсене на продукта, се запазва малка, като в нея понастоящем работят само 14 души.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Марка MeLuna
Производител: Me Luna GmbH
Страна производител: Германия
Размери: 47 x 57, XL, Обем 42мл
Накрайник: Пръстен, Пръчица, Топче
Материал: Термопластичен еластомер (TPE)
Мнения

Напишете своето собствено мнение

Ревю за продукта: МЕЛУНА Менструална чашка размер XL 42мл | MELUNA Menstrual cup size XL 42ml

Може би ще проявите интерес и към следните продукти