БИО ЗАКВАСКА за българско кисело мляко 10 бр. сашета ГЕНЕЗИС | BIO STARTER for traditional Bulgarian yoghurt 10 sachets GENESIS
Кат. №
6158

Наличност: Неналичен

Направете си сами бързо и лесно истинско българско кисело мляко в домашни условия.

чети още
13,14 лв.
Описание

Детайли

БИО Закваска за българско кисело мляко на ГЕНЕЗИС представлява бактериални култури, концентрирани в млечна среда, лиофилно изсушени и пакетирани в пликчета от трислойно фолио. Съставени са от щамове млечнокисели микроорганизми от видовете Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus – изолирани от български естествени природни източници и селекционирани щамове.

Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus имат доказани пробиотични и лечебно-профилактични свойства, потвърдени от клинични изследвания и лабораторни проучвания, провеждани в Медицинска академия, Национален център по хигиена и др.  Имат силна анти-микробна активност в чревната екосистема и възстановяват баланса в храносмилателния тракт. Спомагат за регулиране нивата на холестерола, детоксикират организма, засилват имунната защита.  

 

Начин на приготвяне: Сварете прясното мляко и го оставете горещо 30 минути. Охладете до 45°С. Добавете закваската от едно пликче, разбъркайте до пълното ѝ разтваряне и разлейте течността в подходящи съдове. Оставете да ферментира при 45°С за 8-10 часа, без да разбърквате. За поддържане на температурата на ферментация използвайте йогуртиера или дебелостенен съд, който поставете на топло (например във фурната на температура не по-висока от 45°С). След това приберете в хладилника, без да разбърквате. Когато се охлади до 10°С, е готово за консумация. Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко.

 

Условия и срок за съхранение: Крайната дата на годност зависи от правилното съхранение на продукта. 2 години при температура до 10°С. 1 година при температура до 20°С. На тъмно, проветриво място. Съхранявайте далеч от слънчева светлина. Не съхранявайте вече отворено пликче.

 

Пробиотиците въздействат върху организма, като се колонизират директно върху интестиналната мукоза на червата и започват да произвеждат жизнено важни за здравето и благосъстоянието клетъчни биопродукти и ензими. Регулират, подобряват и оздравяват вътрешния микробен баланс. Пробиотиците са като живи организми, които имат лечебно и профилактично въздействие върху целия организъм. Имат доказано благоприятно влияние:

  • подпомагат стомашно-чревния тракт,
  • имат панкреатопротективен ефект, 
  • анти-оксидантно действие,
  • лъчезащитно действие,
  • антимутагенен ефект,
  • подсилват имунитета.


Всички продукти на GENESIS в АптекаБГ

 

ГЕНЕЗИС ЛАБОРАТОРИИ е българска иновативна компания, сертифицирана като производител на БИО (ORGANIC) РАСТИТЕЛНИ ПРОБИОТИЦИ. Компанията се занимава с производството на висококачествени хранителни пробиотични добавки и стартерни култури, влагани широко в хранителната промишленост. Използват се само добре познати изследвани български щамове, патентовани от Националната Банка за Промишлени Микроорганизми и Клетъчни Култури. ГЕНЕЗИС ЛАБОРАТОРИИ изнася успешно своята продукция за Канада, САЩ, Русия, Япония, ЕО и др. Компанията е в регистъра на фирмите, които отговарят на европейските стандарти за качество и безопасност на храните.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Прием: Всяко пакетче е достатъчно за заквасване на 1-5 л. мляко.
Брой таблетки/дози 10
За колко време е приемът: Няма ограничение
Активна съставка: Лактобацилус
С каква цел се приема? Укрепва стомашно-чревния тракт
Човешка система: Хранителна система
Лекарствена форма на прием: Сашета /Прахчета/
Помощни вещества, които отсъстват в продукта: Без генно модифицирани продукти, Без консерванти, Не съдържа помощни вещества
Скорост на фармакологичен ефект LADME Нормално
Подходящо ли е за деца: Подходящо за деца
Подходящо ли е при бременни: Да
На растителна основа: Да
Марка GENESIS
Производител: ГЕНЕЗИС ЛАБОРАТОРИИ ООД
Страна производител: България
Мнения

Напишете своето собствено мнение

Ревю за продукта: БИО ЗАКВАСКА за българско кисело мляко 10 бр. сашета ГЕНЕЗИС | BIO STARTER for traditional Bulgarian yoghurt 10 sachets GENESIS

Може би ще проявите интерес и към следните продукти