КЛАРИТИН 10мг. таблетки 10бр. БАЙЕР | CLARITINE 10mg tablets 10s BAYER
Кат. №
8199

Наличност: В наличност

Предложението е валидно до изчерпване!

Облекчава симптомите, свързани с алергичен ринит.

чети още

Нормална цена: 11,19 лв.

Special Price 9,33 лв.

Поръчай по телефон 0887 150 005
Описание

Детайли

ИМЕ: Кларитин 10 mg таблетки
Claritlne 10 mg tablets

АКТИВНА СЪСТАВКА: Лоратадин (Loratadine)

Таблетките Кларитин съдържат активното вещество лоратадин, което принадлежи към клас лекарства, известни като антихистамини. 

Кларитин облекчава симптомите, свързани с алергичен ринит (напр. сенна хрема), като кихане, секреция или сърбеж в носа и парене или сърбеж в очите при възрастни и деца над 6 години, с телесно тегло над 30 kg. 

Кларитин може да се използва също за облекчаване на симптомите на уртикария (сърбеж, зачервяване и за намаляване на броя и големината на уртиките). Ефектът на Кларитин продължава през целия ден и би трябвало да помогне да се върнете към нормалната си ежедневната дейност и сън.

Приложение: 

Възрастни и деца над 6-годишна възраст и тегло над 30 kg: една таблетка веднъж дневно с чаша вода, с или без храна. 

За деца на възраст между 6 и 12 години дозировката се определя в зависимост от телесното тегло: 

за телесно тегло над 30 kg: една таблетка веднъж дневно с чаша вода, с или без храна.

Кларитин таблетки от 10 mg не са подходящи при деца под 6 годишна възраст или с телесно тегло под 30 kg.

За деца под 6 годишна възраст Кларитин е наличен под формата на сироп. Кларитин не се препоръчва при деца под 2-годишна възраст.

Възрастни и деца с тежка чернодробни проблеми и с телесно тегло по-голямо от 30 kg: една таблетка веднъж през ден с чаша вода, с или без храна.  Въпреки това трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт преди да използвате това лекарство. 

Активни съставки: Всяка таблетка съдържа лоратадин 10 mg.

Предпазни мерки: 

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Кларитин:

  • ако сте алергични към лоратадин или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
  • ако Ви предстоят тестове за кожни алергии. Не приемайте Кларитин 2 дни преди тези тестове;
  • ако страдате от чернодробно заболяване.

Ако сте бременна или кърмите, мислите че бихте могли да сте бременна или възнамерявате да забременеете, обърнете се към лекар или фармацевт за препоръки преди да приемате това лекарство. Като предпазна мярка се препоръчва да се избегне употребата на Кларитин по време на бременността. Не приемайте Кларитин, ако кърмите. Лоратадинът се отделя в кърмата. 

Вид на опаковката: 

Кутия с 10 таблетки.

Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката.  

Притежател на разрешението за употреба: Байер България ЕООД, ул. „Резбарска“ № 5, 1510 София,  България, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09.

BAYER е немска фармацевтична компания с над 150-годишна история. Създадена през далечната 1863 г. в немския град Бармен, BAYER първоначално произвеждала синтетични багрила. Основателите ѝ Фридрих Байер и Йохан Фридрих Уескот били търговец и майстор бояджия. С течение на времето компанията навлиза във все още недоразвития сектор на химическата индустрия. По това време към празната ниша се устремяват редица фирми, но само силните и устойчивите успяват да се задържат в бранша - BAYER е една от тях. През 1881 г. фирмата се трансформира в акционерно дружество и започва да се разширява и развива, като достига от 3-ма до 300 работещи служители само в периода от 1863 до 1881 година. До 1913 г. компанията се развива в химическа компания и развива редица международни операции. Нейните изследователски дейности поставят фармацевтичната индустрия на ново, по-високо ниво. Резултат от тази изследователска дейност е Aspirin® .

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кратка характеристика: SPI_claritine-tablets-khp.pdf
Листовка: PI_claritine-tablets-lp.pdf
Марка Bayer
Страна производител: Белгия
ATC Код R06AX13
Активна субстанция Loratadine
Какво е действието на лекарството Облекчава алергии на горните дихателни пътища, Облекчава сенна хрема, Облекчава хрема, Противоалергично средство
Лекарствена форма на прием: Таблетки
Подходящо ли е за деца: Подходящо за деца над 6г.
Прием: Възрастни и деца над 6-годишна възраст и тегло над 30 kg: една таблетка веднъж дневно с чаша вода, с или без храна. За деца на възраст между 6 и 12 години дозировката се определя в зависимост от телесното тегло: виж листовката.
Мнения

Напишете своето собствено мнение

Ревю за продукта: КЛАРИТИН 10мг. таблетки 10бр. БАЙЕР | CLARITINE 10mg tablets 10s BAYER

Може би ще проявите интерес и към следните продукти