Безплатна доставка при поръчка над 70лв. (до 1кг.)
Кошница (0) 0,00 лв.

1.    Премахнете пържените храни от менюто си. Те са изключително богати на мазнини, което често претоварва храносмилателната система и води до диария.

2.    Внимавайте с цитрусите. Плодове като портокали и грейпфрут са изключително богати на фибри и те могат да се окажат твърде много, за да се справи храносмилането Ви с тях безпроблемно.

3.    Избягвайте изкуствените подсладители. Най-често използваният изкуствен подсладител е сорбитол – използва се, защото е сладък, а не се метаболизира и не носи на организма калории. За съжаление, това означава, че той остава в червата и задържа вода в тях, което може да доведе до диария.

Избягвайте изкуствените подсладители.

4.    Не прекалявайте с фибрите. Достатъчното количество фибри в храната е безценно за поддържането на здравето на стомашно-чревния тракт. Ако прекалите рязко с тях, обаче, червата може да не успеят да се приспособят достатъчно бързо и това да доведе до газове и диария. Увеличавайте дозата на фибрите постепенно.

5.    Подправките могат да Ви навредят. Особено, ако говорим за люти такива. При много хора те водят до киселини в стомаха, диария, спазми и куркане.

6.    Внимавайте с млечните продукти. Проучванията показват, че огромен процент от населението на планетата не успяват да преработят лактозата катопроцентът е по-висок за по-възрастните. Което от своя страна води до газове и куркане.