Безплатна доставка при поръчка над 70лв. (до 1кг.)
Кошница (0) 0,00 лв.

Зеленият чай, изглежда блокира разграждането на нишестето в храносмилателната система, което има основен принос за наддаването на тегло. При експериментът екипът от полски изследователи са дали на доброволци екстракт от зелен чай в доза еквивалентна на няколко чаши на хора, които преди това са закусили със зърнена закуска.

Резултатът от изследването се оказал изненадващ – забавено разграждане и абсорбция на нишестето. Предишни проучвания са демонстрирали други позитивни ефекти на зеления чай върху човешкия организъм. Учените подчертават, че използваната доза отговаря на няколко чаши зелен чай дневно.

Най-разпространената днес хипотеза за ефекта на зеленя чай върху организма се основава на фактите свързани с високото съдържание на кофеин в него, който стимулира метаболизма като активира адренергичните му системи.

Предишни проучвания са демонстрирали други позитивни ефекти на зеления чай върху човешкия организъм.

За ползите от редовната консумация на ободряващата напитка се знае отдавна. Уви, обективните данни за това са оскъдни. Това проучване хвърля нова светлина върху този важен проблем, но са необходими още много експериментални данни преди тази хипотеза да може да бъде обявена за категоричен факт.