Безплатна доставка при поръчка над 70лв. (до 1кг.)
Кошница (0) 0,00 лв.

Ракът на гърдата вече не е същото заболяване, както преди 20 години. Напредъкът в лечението, по-ранната диагноза и значително по-голямата осведоменост, както на пациентите, така и на здравния персонал, повишават преживяемостта след една подобна диагноза драматично, а процентът на трайно излекуваните не спира да расте.

Все пак не бива да забравяме, че ракът на млечната жлеза остава едно потенциално смъртоносно заболяване и един от най-разпространените видове рак сред жените. Същевременно последните проучвания показват, че рутинното самоизследване практически не допринася за ранната диагноза. Това, което здравните организации занимаващи се с темата препоръчват, е просто да познавате гърдите си и да се обърнете към лекар при всеки обезпокоителен симптом. Сред ключовите прояви на болестта са:

  • Неболезнена бучка в гърдата.
  • Промяна в размера или формата на гърдата.
  • Поява на оток под мишницата.
  • Промяна на зърното или отделяне на секрет от него.

Ако забележите подобен проблем, не се паникьосвайте, но се обърнете към лекар при първа възможност. Според статистиката 80% от новопоявилите се бучки в гърдата не са опасни - най-често безопасни кисти или други тривиални тъканни образувания свързани с месечния цикъл или други хормонални промени.

Ако забележите подобен проблем, не се паникьосвайте, но се обърнете към лекар при първа възможност.