Безплатна доставка при поръчка над 70лв. (до 1кг.)
Кошница (0) 0,00 лв.

Някои го предпочитат горещо, други - с лед, а трети въобще не го харесват. До скоро се считаше, че, ако наистина искате да се погрижите за здравето си, кафето е едно от нещата, от които трябва да се откажете.

Е, вече не е така. Систематичните ревюта (най-мощният метод за анализ на научни данни) твърдят, че има повече данни, че кафето помага, отколкото че вреди. Пиенето на кафе е свързано с понижен риск от преждевременна смърт, диабет тип 2 и някои видове рак.

Все пак някои хора е добре да внимават с количеството. Злоупотребата с кафе е свързана с повишен риск от рак на белия дроб и може да влоши същестуващи сърдечни проблеми.

...тези, които пият най-много кафе, имат 14% по-нисък риск от преждевременна смърт...

Средна очаквана продължителност на живота

Пиещите кафе живеят по-дълго. Преглед на 20 разработки обхванали повече от 970 хиляди души е установил, че тези, които пият най-много кафе, имат 14% по-нисък риск от преждевременна смърт от каквато и да е причина, в сравнение с тези, които пият най-малко.

Консумацията на дори една или две чаши кафе дневно е свързана с 8% по-нисък риск.

Любителите на безкофеиново кафе, които приемат две до четири чаши дневно също имат 14% по-нисък относителен риск от преждевременна смърт в сравнение с тези, които въобще не пият кафе.