Безплатна доставка при поръчка над 70лв. (до 1кг.)
Кошница (0) 0,00 лв.

Диабет тип 2 е едно от най-разпространените хронични заболявания. Той може да има тежки и скорошни последици, ако не се грижите за нивата си на кръвна захар, но тази диагноза в никакъв случай не е смъртна присъда. Ето няколко проблема, които трябва да имате предвид:

Не мерите кръвната си захар редовно. Хората с диабет тип 2 могат да контролират нивата на кръвната си захар с помощта на диета, упражнения и подходящи лекарства. Но, ако не използвате глюкомера си редовно (ежедневно), няма как да разполагате с особено точни резултати. А, ако го правите, позволявате на лекаря си да дозира терапията Ви много по-точно.

Непрекъснато сте жадни и уринирате често. Това са два от класическите симптоми на диабета. Когато нивата на кръвната захар станат неприемливо високи за организма, той започва да я изхвърля през бъбреците – процес, който изразходва много вода, от където идва и жаждата.

Непрекъснатата умора е друг признак на зле контролирания диабет.

Изтощени сте. Непрекъснатата умора е друг признак на зле контролирания диабет. Когато глюкозата остава в кръвта вместо да навлезе в клетките и да бъде използвана като източник на енергия, всички клетки в тялото започват да изпращат сигнали за умора. Подобряване на контрола на глюкозния метаболизъм може да помогне срещу този проблем.

Световъртеж. Ако се чувствате замаяни или Ви се вие свят, това вероятно се дължи на прекалено ниски нива на кръвната захар. Мозъкът се нуждае от глюкоза, за да функционира и недостигът води ѝ води до подобни симптоми. Ако не решите проблема незабавно, последиците могат да са животозастрашаващи.

Ръцете и краката Ви отичат. Ако страдате от диабет и високо кръвноналягане, това е лоша новина за бъбреците Ви. Тези две болести могат да увредят отделителната система, което води до задръжка на течности и отоци. Можете да съхраните бъбреците си като се грижите прилижно за контрола над основните заболявания.