Безплатна доставка при поръчка над 70лв. (до 1кг.)
Кошница (0) 0,00 лв.

Медицински Отговори на Здравни Въпроси

Цупрофлоксацинът е антибиотик с рецепта използван за лечение на бактериални инфекции. Ципрофлоксацинът е ефективен за лечение на широк кръг инфекции като пневмония и инфекции на пикочните пътища, както и болести като инфекции на кости, кожа и синуси.Странични ефекти на ципрофлоксацин

Сред най-честите странични реакции са гадене, повръщане, диария, главоболие, бързопреходен обрив и безпокойство. Може да намалите оплакванията от гастро-интестиналния тракт като приемате ципрофлоксацин само на пълен стомах. Все пак не приемайте това лекарство с млечни продукти. Дори добавеният калций в различни сокове може да предизвика някои странични реакции на ципрофлоксацин. Трябва да избягвате и продукти съдържащи кофеин като кафе, кола, чай и шоколад.

Ципрофлоксацинът може да направи кожата Ви по-чувствителна към слънчевите лъчи, т.е. да повиши нейната фоточувствителност. Сред симптомите на повишената фоточувствителност са усещане за топлина, зачервяване, образуване на мехури, подуване и бързопреходен обрив свързани с излагането на слънце. Докато използвате ципрофлоксацин е препоръчително да използвате мощни слънцезащитни средства.

Обратно към всички често задавани въпроси