ЧЕРЕШИТЕ - идеалната храна за диета

понеделник, 1 юни 2020 г. 19:00:01 Europe/Kiev

ЧЕРЕШИТЕ - идеалната храна за диета

Ако никога преди не сте се опитвали да отслабнете или опитите ви са били неуспешни, не може да разберете как загубата на тегло ще промени живота ви. Много хора не са сигурни дали трябва да ядат плодове като череши, докато са на диета, заради захарното им съдържание. Място за съмнение няма - черешите са хранителни и могат да бъдат нискокалорично вкусно допълнение към вашата диета за отслабване.

Вкусният плод помага за намаляване на мазнините в тялото, нивата на холестерола и облекчава възпаленията. Чаша неподсладен фреш от череши съдържа около 75 калории, а всяка отделна череша е не повече от 4-5 калории. Важно е да се има предвид, че черешите за диети са неподсладени и свежи. Стойте настрана от преработените сортове череши, които не са идеалната храна за диета, защото имат по-голям брой калории и добавени захари. Да сложим край на „гликемичните притеснения“ Една от основните причини, поради която хората на диета се колебаят дали да ядат череши е, че се страхуват да не увеличат кръвната си захар.

Всеки човек, подложен на диета, се стреми да запази нивата си на захар относително стабилни. Ако кръвната захар се увеличи, тялото ви освобождава инсулин, което може да предизвика нежелано съхранение на мазнини. Стандартът за измерване влиянието на храната върху нивата на кръвната захар е гликемичният индекс. Храните се класират съгласно техния потенциал да повишават кръвната захар. Черешите са сред най-ниските гликемични храни с гликемичен индекс едва 22. Не трябва да се притеснявате, че черешите повишават кръвната захар и предизвикват съхранение на мазнини. Черешите са идеални за загуба на тегло, поради високото си съдържание на обем. „Големият обем“ храна идва с относително високото количество вода, фибри и въздух, както и относително ниско количество калории. Въпреки че чаша череши съдържа само 2 г фибри, черешите са обляни с големи количества вода, която може да ограничи апетита.

Отслабване - Само яденето на череши няма да ви накара да отслабнете. Храната не изгаря мазнините. За да отслабнете, вие ще трябва да изгорите по-голямо количество калории, отколкото консумирате. Ако просто пропуснете хранене, ще намалите консумацията на калории, но и ще забавите метаболизма ви, което прави по-трудно отслабването. Ключът към успешната диета е да се замени или заместват високо-калорични храни с по-ниско калорични. Например, изяжте на закуска купичка свежо българско кисело мляко с череши, което ще засити организма ви само за сметка на 100 калории, вместо да похапнете баничка, която ще ви „зареди“ с 400 празни калории и ще отвори апетита ви за още храна, тъй като ще повиши кръвната захар, а оттам и инсулина в тялото. Така не само ще отговорите на желанието на организма ви за сладко, но и ще спестите 300 калории от менюто си.